Varna24.bg Дори да бъдат въведени щадящите антигенни тестове в училище, учениците във

...
Varna24.bg
Дори да бъдат въведени щадящите антигенни тестове в училище, учениците във
Коментари Харесай

Казаха при какви условия учениците във Варна ще се върнат в класните стаи

 Varna24.bg Дори да бъдат въведени щадящите антигенни тестове в учебно заведение, учениците във Варна, даже и от първи до четвърти клас, няма да се върнат в класните стаи, до момента в който заболеваемостта не падне под 750 на 100 000 души. Това заяви на брифинг през днешния ден шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Припомняме, че съгласно информация, оповестена в уеб страницата на МОН, учениците от учебните заведения, затворени поради заболяемост над 750 на 100 000 души на общинско равнище, ще се върнат поетапно в клас.

" Прави се всичко допустимо още идната седмица да се възвърне присъственото образование за децата от I до IV клас.

Условието за това е те да бъдат тествани два пъти в седмицата – в понеделник и четвъртък. Това ще става гратис с допустимо най-щадящите антигенни проби, при които нищо не се допира до носа или устата на детето. То ще дава слюнка в дребен резервоар или пликче, която ще бъде изследвана с реактив ", се показва в информация от министреството.

Според данните на здравната ревизия във Варна за 14-дневен интервал коефициента на заболеваемост е 892 на 100 000 души население. За през днешния ден той е 948 на 100 000. 

За интервала от 21 до 27 октомври позитивните лица в региона с Ковид 19 са 2543, а за седмица борбата с подлия вирус са изгубили 76 варненци. От тях 11 са смъртните случаи за последното денонощие. 

484 са заетите кревати в коронавирус отделенията на варненските лечебни заведения през миналата седмица. От тях 48 са интензивни. Свободните кревати на този стадий да 160, като от тях 20 са за деца. Общо разкритите кревати във Варна и региона за пациенти с ковид са 644.

189 518 са поставените дози ваксини, като 80 647  варненци са с втора доза, а 298 с трета доза. 

От РЗИ-Варна увираха, че има задоволително ваксини от всички типове и означиха забележителен растеж на искащите да се имунизират, като се регистрират новите ограничения, които изискват зелен документ като мотив за това. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР